Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

In jos

Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Mar Ian 26, 2010 3:48 am

Aveti la dispozitie una din variantele de mai jos:

1.Ne puteti lasa un mesaj in acest Topik .

2.Lasati un mesaj aici, in acest topik, si asteptati sa vi se raspunda sau sa fiti contactat de unul din membrii nostri, in cel mai scurt timp posibil.
Veti putea fi contactat pe mesaj privat (MP) daca va inregistrati (va recomandam) sau lasati adresa de e-mail sau alte date de contact. (Atentie, datele publicate in mesaj devin publice. Daca nu doriti acest lucru, va recomandam sa va inregistrati.)

3. Trimiteti un mesaj privat (MP) unuia din membrii nostri care, la profil, au trecut profesia in care activeaza (avocat, mediator, etc.).

4. Aveti la dispozitie si tabloul mediatorilor de pe sit-ul Consiliului de mediere.
Adresa de internet este aceasta: http://www.cmediere.ro/index.php?mid=3&smid=16

Va multumim! Smile


Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Dum Feb 07, 2010 8:25 pm, editata de 7 ori (Motiv : mediatori, mediere, tablou mediatori, specialisti)
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de tudose liliana la data de Mar Dec 28, 2010 5:59 am

Ptr. d-na Fanuta Lisman:
Va rog, daca se poate sa ma indrumati si pe mine: am depus cererea privind autorizarea la Consiliul de mediere si solicit daca se poate sa-mi spuneti care sunt pasii urmatori pentru deschiderea biroului de mediatori asociati? Va multumesc

tudose liliana

Data de inscriere : 28/12/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Mar Dec 28, 2010 6:32 pm

Bun venit in profesie!

Dat fiind faptul ca ati depus deja actele de autorizare, inteleg ca nu ati cerut si autorizarea pentru forma de exercitare a profesiei. In acest caz, este necesar ca, impreuna cu cei ce doriti sa va aociati sa intocmiti actul de infiintare al Biroului de mediatori asociati, intocmai ca si in cazul unui Birou de mediator cu un singur asociat.

Pe sit-ul Consiliului veti gasi formularele specifice: http://www.cmediere.ro/index.php?mid=4&smid=23

Nu este obligatoriu sa asteptati sa primiti autorizarea de mediator.
Ulterior, cu actul de infiintare primit de la Consiliu, trebuie sa va inregistrati la organele fiscale de la sediul ales pentru Birou si apoi sa va deschideti cont in banca.

De aici, succes in mediere!
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de tudose liliana la data de Mar Dec 28, 2010 8:57 pm

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Mai am o nelamurire........ Actul de infiintare trebuie sa fie incheiat in forma autentica?
In cazul in care intampin alte probleme, va mai pot contacta, nu vreau sa fiu cicalitoare.
Multumesc inca o data.

tudose liliana

Data de inscriere : 28/12/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de tudose liliana la data de Mier Dec 29, 2010 8:56 pm

LA MULTI ANI! Noul An sa va aduca sanatate, fericire, bucurii si realizari cat mai multe!

tudose liliana

Data de inscriere : 28/12/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Lun Ian 03, 2011 5:59 am

La multi ani!
Asemenea!

Un an nou, cu multe impliniri!
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de rangers0505 la data de Mar Apr 26, 2011 6:23 pm

Cu respect vreau sa stiu daca in momentul in care ai poprire pe salariu pentru un imprumut la banca,aceasta poate folosi executori judecatoresti pentru restante ?Mentionez ca poprirea nu achita integral rata.S-a ajuns in aceasta situatie datorita guvernului care in 2010 a binevoit sa ne reduca veniturile salariale cu 25%.Cu stima astept raspunsul dv pe rangers0505@yahoo.com sau tel 0352404676.

rangers0505

Data de inscriere : 26/04/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de predescu la data de Lun Iul 30, 2012 10:45 pm

Buna ziua.
Ma numesc Predescu si a-si dori sa va relatez sumar cazul meu in care a-si dori sa primesc un raspuns din partea dvs.
Locuiesc in Germania,iar in octombrie am facut un contract de custodie lasand casa si bunurile mele in grija celor doi custozi.La numai o saptamana dupa ce am revenit in Germania,intre cei doi custozi barbat si femeie sa iscat o cearta pe fondul bauturii alcoolice urmata de interventzia ploitziei si amendarea agresorului femeii:Din cate stiu, politia a luat custodele casei mele sii l-au dat afara din casa ramanand doar femeia asta numai a scandalul sa nu continue,numai ca tot in acea noapte,mai mult ca sigur ca agresorul a dat foc locuintzei mele si a ars tot in proportzie de 90 la suta.
A m facut plangere la parchet dar nu am primit nici un raspuns pana acum
custozii casei mele, femeia....sa se disculpe de situatzie a declarat politiei judiciare ca foc ar fi putut sa dea la casa, rudele mele si nicidecum prietenul ei care cu o seara inainte au baut, sau certat si s-au batut in casa la mine si au distrus o parte din lucruri.
Problema este urmatoarea.....
in Romania, procuratura nu exista? organe de cercetare penala nu exista? Incendiatorul casei mele este liber ca pasarea cerului....el nu stie nimic.chiar a si uitat de caz.eu , nu mai am o casa ,nu mai am amintiri,nu mai am multe din documente si sunt constrans sa stau in germania cu chirie si sa muncesc pe nimic din cauza ca in romania nu mai am o casa.
cum pot sa-mi recuperez material valoarea casei si bunurile mele avand in vedere ca acesti custozi nu au nimic pe numele lor!!!
Va rog respectuos sa-mi da-tzi un sfat sau daca cineva ma poate ajuta cu reprezentarea in instantza.
cine este interesat de cazul meu...va rog sa ma contactatzi sa va relatez pe larg ceea ce stiu ca sa intamplat acolo

predescu

Data de inscriere : 16/07/2012

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de dimaclocusna la data de Dum Ian 20, 2013 2:10 am

Am probleme cu executorul judecatoresc, ma impune sa platesc o suma mare de bani calculind ca eu nu am achitat pensie alimentara pentru copil din anul 2007 pina in prezent.
In anul iunie 2007 am fost obligat sa platesc alimente pe fiica minora 1/4 din toate felurile de venit. Am fost chemat de executor judecatoresc, am inceput sa achit pensia alimentara la executor X. In septembrie 2008 mam intilnit cu fosta sotie si am inceput sa locuim impreuna, tot atunci am plecat la executor judecatoresc X , ea a scris cerere , ca ma scoate de la plata alimentelor. Noi am locuit impreuna pina in luna martie 2009, pensie alimentara nu plateam. In luna martie ne-am despartit. Eu am plecat in Federatia Rusa, fosta sotie la parinti sai. Dupa aceia si pina in prezent nu eram mai mult obligat sa platesc pensie alimentara, In luna iulie 2012 eu am aflat de la executorul judecatoresc B ca am o datorie la pensie alimentara din anul 2007 pina in prezent 2012 in suma foarte mare. Eu am rugat executorul B sa-mi faca cunostinta cu procedura de executare si cu cererea fostei sotii despre dorinta de a incasa de la mine pensie alimentara. La moment 07.2012 el nu me-a prezentat procedura a spus , ca ma chema mai tirziu. executorul B m-a chemat , dar din nou nu a facut cunostinta cu procedura de executare nu me-a prezentat materialele. In luna noiembrie 2012 am fost la executorul B si l-am rugat tot aceia, insa el a refuzat, eu am scris cerere si i-am lasat. Peste 10 zile m-a chemat dar din nou nu a prezentat toata procedura si nu a prezentat cererea fostei sotii din anul 2008. Eu am scris plingere la Chisinau Departamentul de executare. Acum recent am primit raspuns ca daca nu sint de acord cu actiunile executorului, atunci sa ma adresez in instanta de judecata. Eu am fost la executor si el din nou nu me-a dat dreptul sa fac cunostinta cu procedura de executare, dar me-a eliberat copia a doua cereri a fostei sotii si a citeva Incheieri de judecata. Pima cerere din 01.01.2008 adresata la Oficiul de executare sefului, sa ma atraga la raspundere penala , ca nu am acitat pensie alimentara. Cererea fara rezolutie fara stampila de intrare in Oficiu si fara rezolutie cui este adresata. Incheierea executorului Y din 29.09.2008, unde a fost calculata restanta nu prea mare si propunerea sa acit restanta. Inchierea fara stampila Oficiului ea nu a fost adusa mie la cunostinta. A doua Cerere era din 01.02.2012 adresata executorului B sa fie calculata restanta si incasat bani. cererea fara stampila de intrare la executor judecatoresc. Eu am spus executorului , ca nu am fost informat ca trebue sa platesc pensie alimentara din anul 2008 pina 06.2012. el a spus ca termenul de atac a expirat si sa platesc restanta. Eu am facut interpelarea la Posta Moldovei filiala Ocnita, sa-mi comunice daca a fost trimisa pe adresa mea in satul unde am viza de resedinta careva documente cu aviz de primire . Raspuns de la Posta Moldovei a fost , ca nici o scrisoare recomandata cu aviz pe adresa mea nu a fost de ei adusa in perioada 2008-2012 luna iunie . Eu i-am spus despre aceasta executorului insa el nici nu a dorit sa asculte. Procedura de executare asa si nu a fost prezentata, eu cred, ca ea este falsificata de acest executor in scopul de a obtine bani mari. Acesta se vede din faptul, ca din anul 2008 si pina 2012 nu a fost efectuata nici o aciune de executori nici o propunere de achitare si alte. Aceasta este problema mea.
- Eu doesc sa ma ajutati cum sa formulez actiune in judecata.
- Am incalcat eu oare termenul de contestare a Incheerilor judecatoresti
- Cum s-ami apar intiresele de la actiunile ilegale ale executorului judecatorec.

dimaclocusna

Data de inscriere : 20/01/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de mediator74 la data de Joi Mar 21, 2013 12:55 am

Buna ziua,

Cu siguranta situatia dumneavoastra nu este una confortabila .Am sa incerc sa va comunic cateva informatii , care sper ,sa va lamureasca asupra situatiei existente.
Normele privind pensia de întreţinere stabilită în urma unui divorţ diferă de la o ţară la alta.
Chiar dacă legislaţia tuturor statelor membre prevede obligativitatea ajutorului acordat partenerului căruia îi sunt încredinţaţi copiii, valoarea acestuia variază.
În cazurile care implică mai multe ţări (foştii parteneri locuiesc în ţări diferite/ au locuit împreună într-o ţară, dar unul dintre ei s-a mutat în alta/ locuiesc în altă ţară decât cea de origine etc.), beneficiarul pensiei de întreţinere îşi poate pune întrebări privind plata acesteia: în ce ţară şi cărei instanţe trebuie să i se adreseze?
În prezent, hotărârile judecătoreşti privind pensia alimentară pronunţate într-un stat membru pot fi declarate cu titlu executoriu în orice altă ţară a UE, printr-o procedură simplificată.
Începând din iunie 2011, partenerul care doreşte executarea în altă ţară din UE a unei hotărâri judecătoreşti privind pensia de întreţinere se poate adresa instanţelor din:
• ţara în care unul dintre foştii parteneri are reşedinţa obişnuită;
• ţara al cărei cetăţean este unul dintre foştii parteneri;
• ţara în care locuiesc ambele părţi sau, dacă una dintre părţi s-a mutat, ţara în care au locuit împreună ultima oară, timp de cel puţin un an;
• ţara ale cărei instanţe sunt competente să se pronunţe în orice litigiu matrimonial în cazul respectiv - ex. ţara în care a fost pronunţată hotărârea de divorţ.
Articolul 531 din Noul Cod de Procedura Civila "Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere "
(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.
(2) Pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei.
Pensia de intretinere este datorata pana la majoratul copilului. Insa, daca acesta decide sa dea admitere intr-o institutie de invatamant superior, va continua sa primeasca pensia de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani. Pensia trebuie platita indiferent de forma de invatamant frecventata de copil si chiar daca acesta primeste bursa.
Codul Penal prevede ca neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere (pensie alimentara) stabilita pe cale judecatoreasca se pedepseste cu inchisoare de la unu la trei ani sau cu amenda. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Termenele in care o hotarare judecatoreasca poate fi atacata ,daca nu este definitiva si irevocabila,este mentioanata in incheierea fiecarei hotarari.Daca termenul respectiv nu este respectat de catre cel care este indreptatit sa o faca , atunci este decazut (adica nu mai poate depune acea actiune).
In speranta ca va vor fi de folos aceste informatii va doresc numai bine,
Narcisa Adelina VILAU
Mediator autorizat

avatar
mediator74

Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://medierenarcisavilau.wordpress.com/

Sus In jos

Re: Aveti nevoie de sfatul unui specialist?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum