Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


Divort - sotii, obligati la informare privind medierea

In jos

Divort - sotii, obligati la informare privind medierea

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Mier Ian 09, 2013 7:41 pm

În cauzele de divorț, soțul invitat la mediere nu va mai putea refuza invitația deoarece riscă să-i fie respinsă cererea de divorț, fie că este depusă ca acțiune principală, fie reconvențională.

Efectele obligativității informării în cauzele de divorț

Potrivit recentelor modificări legislative, soții sunt obligați să participe, în prealabil, la o ședință de informare cu privire la mediere. Dacă unul din soți nu participă la informare sau refuză invitația din partea celuilalt soț, va fi sancționat prin respingerea cererii sale ca inadmisibilă.

Potrivit OUG 90/2012, în procesele de divorț ce au fost declanșate după 21 decembrie 2012 părtile vor fi obligate să facă dovada participării la ședința de informare cu privire la mediere, dacă au termen începand cu 1 februarie 2013 (ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera Parlamentului competentă să fie sesizată, dovada participării la ședința de informare trebuie depusă în toate dosarele declanșate după data de 21 decembrie 2012 – data publicarii în Monitorul Oficial: M.Of. nr. 878/21 dec. 2012).

De regulă, dovada participării la informare se face prin depunerea ei la dosar, odată cu acțiunea sau până la primul termen stabilit de instanță. În caz contrar, instanța va aplica sancțiunile impuse de lege: inadmisibilitatea acțiunii pentru reclamant și amenda pentru pârât.

Detalii, aici: Sotul invitat la mediere nu va mai putea refuza invitatia. Efectele obligativitatii informării in cauzele de divort
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: Divort - sotii, obligati la informare privind medierea

Mesaj Scris de centurio la data de Mier Ian 16, 2013 10:26 pm

1)"inadmisibilitatea acțiunii pentru reclamant și amenda pentru pârât."
unde scrie de amenda ???
2)in cadrul actiunii de divort se poate rezolva si partajul sub plafonul de 50000 lei (orice garsoniera urbana + un frigider Smile ) depaseste acesta valoare.
informarea nu este obligatorie pentru parat sub sanctiunea amenzii!!!!centurio

Data de inscriere : 15/01/2013

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum