Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


UMBR...Uniunea mediatorilor bancari romani

In jos

UMBR...Uniunea mediatorilor bancari romani

Mesaj Scris de sah 2009 la data de Joi Dec 10, 2009 12:25 pm

S-a infiintat Uniunea Mediatorilor Bancari din Romania.....
Uniunea Mediatorilor Bancari


Ultima editare efectuata de catre Dediu Nicolae in Sam Ian 16, 2010 11:04 pm, editata de 1 ori
avatar
sah 2009

Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 43

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

UMBR...Uniunea mediatorilor bancari romani

Mesaj Scris de sah 2009 la data de Joi Dec 10, 2009 12:28 pm

CONFERINTA DE LANSARE OFICIALA A UNIUNII MEDIATORILOR BANCARI URMATA DE CONFERINTA DE PRESA:28.01.2010..........clic detalii conferinta


Ultima editare efectuata de catre Dediu Nicolae in Sam Ian 16, 2010 11:07 pm, editata de 1 ori
avatar
sah 2009

Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 43

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: UMBR...Uniunea mediatorilor bancari romani

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Mar Dec 15, 2009 5:04 am

E minunat. Sper sa aiba un impact pozitiv. Succes initiatorilor!
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

UNIUNEA MEDIATORILOR BANCARI

Mesaj Scris de Tatu Tudor la data de Mier Dec 30, 2009 9:29 am

Uniunea Mediatorilor Bancari activeaza pe piata medierii conflictelor din domeniul financiar - bancar din luna noiembrie 2009,cand s-au pus bazele unei prietenii mai mult decat profesionale.

In 2009, am simtit ca ne-am maturizat si ca experienta ne provoaca spre un domeniu neexplorat de catre mediatorii autorizati, asa ca am infiintat Uniunea Mediatorilor Bancari.

In ultima perioada, ne-am concentrat asupra dezvoltarii si educarii continue a echipei, care a depasit 15 persoane in ciuda timpului scurt scurs de la infiintare.In acelasi timp, incercam sa consolidam relatiile cu partenerii ale caror nevoi ne-au testat inventivitatea si cunostintele si ne-au impulsionat sa fim in pas cu ultimele modalatitati de rezolvare a conflictelor din domeniu financiar-bancar, pentru a putea oferi solutii la standarde de calitate cat mai inalte.

Pentru viitor, planurile sunt pe masura ambitiei noastre. Pe termen scurt, ne vom axa pe recrutarea de noi membri, pentru a infiinta o intreaga retea de mediatori bancari in orasele si municipiile resedinta de judet, pentru ca acestia sa vina cat mai precis in intampinarea cerintelor persoanelor fizice si persoanelor juridice ale caror probleme litigioase nu se pot rezolva decat cu ajutorul unui mediator neutru si impartial.

Suntem convinsi ca putem face din Uniunea Mediatorilor Bancari produsul numarul ,,1" in Romania, privind medierea conflictelor in domeniul financiar-bancar.

Credem ca avem potentialul si dorinta de munca necesare atingerii acestui scop si nu numai.

Deasupra tuturor planurilor, vrem sa mentinem orientarea catre client ca principala deviza a Uniunii Mediatorilor Bancari, ramanind fideli filosofiei afacerii noastre.

Oferindu-le clientilor nostri servicii de calitate si sprijin se va ajunge la un rezultat profitabil tuturor partilor implicate in conflict fara a fi nevoie sa se apeleze la alte autoritati si instante de judecata.

Ne mandrim cu o echipa tanara si entuziasta, media de varsta a membrilor nostri fiind de doar 43 de ani.

Mesajul meu se constituie într-o chemare catre toti mediatorii autorizati din Romania de a veni si a se alatura acestui nucleu, deja existent, ceea ce ne va permite sa ne intarim pozitia si sa ne lansam in ambitioase proiecte de viitor pentru a oferi cetatenilor Romaniei, pesoane fizice si persoane juridice, servicii de mediere a conflictelor la cele mai inalte standarde.

Planurile noastre de dezvoltare includ marirea numarului de membri intr-un interval de un an, astfel incat la finele anului 2010 sa ajungem la peste 200 de membri.

Uniunea Mediatorilor Bancari nu este doar „o alta asociatie a mediatorilor”, ci un loc unde colegii se simt bine.

Pentru mine, in viata, exista o dimensiune esentiala pentru a te simti cu adevarat implinit: solidaritatea umana.

Familia si prietenii reprezinta puncte-cheie in traiectoria personala si profesionala. In masura in care ai reusit sa-ti consolidezi aceste coordonate pozitive in viata ta, sa te inconjori de dragoste si incredere vei transmite la randul tau aceeasi dragoste si incredere.

Atunci cand te bucuri de succes ai si o responsabilitate imensa fata de comunitate.Este important sa nu uiti "sa predai stafeta" intr-un fel, sa-i ajuti pe altii si sa le oferi posibilitatea de a oferi la randul lor ceva societatii.

Vom reusi sa facem acest lucru prin intermediul Uniuniii Mediatorilor Bancari.

Multumesc pentru sprijin si colaborare tuturor membrilor nostri actuali si viitori si doresc sa ii asigur de intreaga mea participare, in continuare, pentru indeplinirea misiunilor noastre.

Deasemenea, asigur pe toti clientii nostrii,persoane fizice si persoane juridice,ca nu voi precupeti nici un efort pentru ca mediatorii autorizati - membri ai Uniunii Mediatorilor Bancari, prin intermediul formelor de exercitare a profesiei, sa asigure servicii de mediere la standarde ridicate cu respectarea principiilor fundamentale ale medierii.

Cu deosebit respect.

TUDOR TATU - Presedinte UMB

Tatu Tudor

Data de inscriere : 30/12/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

UNIUNEA MEDIATORILOR BANCARI

Mesaj Scris de Tatu Tudor la data de Mier Dec 30, 2009 9:31 am

Va fac cunostinta in randurile urmatoare cu cea mai noua asociatie profesionala - Uniunea Mediatorilor Bancari, respectiv cu scopul, obiectivele, forma juridica, forme de promovare a medierii, membrii fondatori ai uniunii si ce ne-am propus sa facem.

Uniunea Mediatorilor Bancari a aparut ca o necesitate pe piata medierii in domeniul financiar-bancara romaneasc, dup ce ani de zile s-a incercat crearea unei institutii care sa solutioneze conflictele aparute intre banci si clientii acestora.

Fondatorii Uniuni Mediatorilor Bancari au identificat aceasta necesitate pe piata medierii din domeniul financiar-bancar si au pus bazele infiintarii unei asociatii profesionale de profil constituita potrivit Actului constitutiv de mediatori autorizati conform Legii nr. 192/2006 privind medierea,organizarea si exercitarea profesiei de mediator, care si-au exprimat vointa de a se asocia pentru desfasurarea activitatii in domeniul medierii conflictelor aparute in sectorul financiar-bancar.

Membrii Uniunii Mediatorilor Bancari, constituiti in una din formele de exercitare a profesiei avizate de catre Consiliul de mediere, la nivelul oraselor si municipiilor vor presta servici de mediere a conflictelor aparute intre banci, societatile de leasing,asigurare si clientii acestora, la un nivel ridicat de calitate, celeritate, neutralitate, impartialitate, confidentialitate

Din punct de vedere institutional, Uniunea Mediatorilor Bancari s-a constituit la data de 02.11.2009, sub forma unei persoane juridice romane de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, independenta, in temeiul dreptului de libera asociere prevazut de art. 9 si 37 din Constitutia Romaniei si in conformitate cu prevederile O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile ulterioare, precum si Decretului nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice si persoanele juridice (Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila nr. 313/11.11.2009, Judecatoria sectorului 2 Bucuresti si Certificatul de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor nr. 117 din 02.12.2009).

Scopul uniunii il constituie promovarea si dezvoltarea medierii ca solutie alternativa de solutionare a confictelor, apararea drepturilor si promovarea intereselor profesionale, economice, sociale, stiintifice si culturale ale membrilor sai, potrivit legislatiei privind medierea, statutului si directivelor europene privind activitatea de mediere.

Uniunea are elemente de identificare proprii: stampila, cod de inregistrare fiscala, cont bancar, sigla si carnete de membru, in forma stabilita de consiliul director.

Uniunea este constituita pe principiile democratice: liberul consimtamant si vointa de asociere a tuturor membrilor ei in vederea realizarii scopurilor propuse, egalitatea in drepturi, reprezentativitatea, eligibilitatea conducerii prin vot secret din randul membrilor sai, legalitatea, adoptarea hotararilor cu vot majoritar, solidaritatea, mutualitatea, libertatea de asociere si afiliere la alte asociatii sau organizatii profesionale, minoritatea se supune majoritatii, hotararile adoptate de organele alese sunt obligatorii pentru toti membrii uniunii, promovarea valorilor civice, ale democratiei si statului de drept.

Sediul uniunii este în municipiul Bucuresti, putand fi schimbat de Consiliul Director si validat de adunarea generala; uniunea poate constitui filiale sau sucursale ca structuri teritoriale in alte localitati, cu sau fara personalitate juridica, in temeiul hotararii adunarii generale, prin care acestora le este alocat un patrimoniu si competente.

Obiectivele principale ale uniunii sunt: sustinerea, protejarea si promovarea intereselor membrilor sai, mediatori autorizati din Romania si Uniunea Europeana, ca asociatie profesionala, dezvoltarea si imbunatatirea practicilor si procedurilor de mediere pentru rezolvarea conflictelor ca alternativa de solutionare a conflictelor la justitia traditionala, in mod special in domeniul financiar-bancar, activitati de promovare publica a notiunilor de baza despre mediere si realizare a unei retele viabile si eficiente de diseminare a informatiilor legate de mediere, ca procedura recomandata de catre Uniunea Europeana si alte organisme internationale, la nivelul unor institutii si unitati administrative, unor categorii sociale si profesii, perfectionarea pregãtirii continue a mediatorilor membri ai uniuni in domeniul financiar-bancar si juridic, colaborarea cu alte asociatii, uniuni si institutii, pentru schimb de experienta, promovarea medierii, profesiei de mediator si imbunatatire a cadrului legal existent.

Pentru realizarea scopului si obiectivelor propuse, uniunea va folosi orice forme de promovare si dezvoltare a medierii, intre care: organizarea si participarea la cursuri pe subiecte de interes, seminarii, conferinte, simpozioane pentru promovarea medierii, publicarea de materiale specifice in presa scrisa, forumuri, bloguri si site-uri, participarea in cadrul unor emisiuni radio-TV, mediatizarea activitatilor, publicitate, informare prin afisare, materiale promotionale, colaborari cu institutii bancare, financiare, Consiliul de mediere, alte institutii, organizatii, administratia public, persoane fizice si persoane juridice, cresterea prestigiului profesional, asistenta mutuala a membrilor, potrivit legislatiei în vigoare, statutului si strategiilor UMB.

Uniunea nu se va angaja in nici o actiune care contravine principiilor sale, statutului, ordinii publice si legislatiei în domeniu, care interfereaza activitatile unor organizatii politice sau institutii publice, care afecteaza prestigiul si unitatea mediatorilor si ale profesiei.

Apartenenta membrilor la uniune se asigura sub rezerva dovedirii calitatii serviciilor prestate, profesionalismului, integritatii morale, transparentei, bunei colaborari mediator-client, nediscriminarii, eficacitatii si eficientei, respectarii principiilor medierii: neutralitate, impartialitate, confidentialitate.

Caracterul de utilitate publica al institutiei medierii si implicit al organizatiilor profesionale si formelor de exercitare a profesiei este definit în art. 4 al Legii nr.192/2006, iar conducerea uniunii va intreprinde masurile necesare pentru recunoasterea acestui lucru, cu consecintele sale juridice.

Uniunea va colabora cu furnizorii de formare si pregatire a mediatorilor, Institutul Bancar Roman si Asociatia Romana a Bancilor pentru dezvoltarea pregatirii si perfectionarii continue a mediatorilor in domeniu, pe baza unor Protocoale si Planuri de colaborare.

Uniunea Mediatorilor Bancari este prima asociatie profesionala a mediatorilor, specializata pe un domeniu bine definit, urmand si respectand Standardele Europene ale medierii elaborate de Institutul International de Mediere (IMI) cu sediul in Irlanda..

Atunci cand bancile si clientii acestora vor dori solutionarea pe cale amiabila, nejudiciara, a conflictelor dintre ei, tinand cont de multiplele avantaje ale medierii, evidentiate de cateva decenii de aplicare in statele occidentale dezvoltate, mediatorii bancari autorizati in conditiile L 192?2006 privind medierea, pot fi solutia ideal care ajuta partile aflate in conflict sa ajunga la o solutie reciproc avantajoasa.

UMB,deja a inceput demersurile afilierii la institutii internationale din domeniul medierii, iar in cursul lunii martie-aprilie 2010 UMB va organiza la Bucuresti o conferinta internationala, avand deja confirmarea participarii unor specialisti internationali din domeniul medierii financiar bancare, comercial si civil.

Va multumesc pentru rabdarea si interesul pe care l-ati avut pentru a citi aceste cateva randuri.

Tatu Tudor

Data de inscriere : 30/12/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Conferinta de prezentare a UMB - 28.010.2010

Mesaj Scris de Costinaso la data de Vin Ian 29, 2010 9:05 pm

CONFERINŢA DE PREZENTARE A UNIUNII MEDIATORILOR BANCARI

In data de 28 ianuarie 2010 la Rin Grand Hotel din Bucureşti, Sala ,,Bruxelles" a avut loc Conferinţa de prezentare oficiala a Uniunii Mediatorilor Bancari asociatie profesionala a mediatorilor autorizati, specializata in medierea conflictelor dintre instituţiile financiar - bancare şi clienţii acestora.
Evenimentul, organizat din initiaţiva membrilor fondatori, a reunit peste şaptezeci de persoane din diverse domenii, mediatori, invitaţi de la diverse instituţii, ziarişti.
Cu aceasta ocazie au fost prezentate pe larg scopul crearii uniunii şi obiectivele pe termen scurt şi lung, organizarea, membrii, activitatile desfăşurate timp de două luni, principalele litigii pe care membrii UMB le pot media in sectorul financiar - bancar.
Deasemenea, s-a folosit prilejul pentru a se face promovarea medierii în general, a se comunica noutăţile legislative şi măsurile impuse acestea, au fost prezentate avantajele pe care le oferă folosirea procedurilor de mediere, de către diverse instituţii, oameni de afaceri şi consumatori de produse financiar – bancare, în special pe timp de criza, precum şi rolul mediatorului neutru şi imparţial în relaţia banci – client, faţă de proiectul iniţiat de Asociaţia Română a Băncilor din 2006, dar neaprobat pentru că nu ar corespunde fundamental calităţilor de mediator şi principiilor medierii.
Faţă de aceasta, am exprimat destul de clar spre a fi înţeles de banci şi a nu mai fi exploatat de presă, faptul că nu există între UMB şi ARB un conflict, ci doua abordări diferite asupra poziţiei pe care trebuie să o aibe mediatorul bancar, respectarea principiilor medierii şi am spus ca Banca Naţională sau guvernul pot oricând să înfiinţeze o autoritate cu atribuţii jurisdicţionale în domeniul bancar (Ombudsman), ca ANPC, dar acesta nu poate fi numit mediator, dacă cercetează reclamaţii de la clienţi împotriva băncilor, verifică legalitatea şi în funcţie de aceasta dă un verdict, de clasare sau amenzi, obligarea la anumite măsuri şi chiar ridicarea licenţei, cum face Comisia de supraveghere a asigurărilor. Ori mediatorul face cu totul altceva, sprijină părţile să ajungă la un acord pentru soluţionarea conflictului pe cale amiabilă, ca alternativă la justiţie ori o altă cale administrativ-jurisdicţională nu este subordonat şi plătit de vreo entitate publică sau privată, respectă principiile medierii din Standardele internaţionale şi naţionale privind medierea şi mediatorii.
S-au făcut precizări şi asupra faptului că medierea în mediul bancar nu este o nouă profesie, că membrii UMB sunt mediatori autorizaţi în condiţiile lg. 192/2006, cu perfectionarea pregătirii sau specializarea în acest domeniu, deocamdată nereglementată de lege sau Consiliul de Mediere, dar înţeleasă voluntar de către participanţi şi aderenţi, ca fiind necesară şi firească mai ales pentru mediatorii care nu au nic un fel de pregătire pe această linie. În acest sens, s-a arătat că nu se mai organizează cursul prin Institutul Bancar Român pentru ca acesta are o atitudine duplicitară iar tematica unilaterala, doar privind băncile fără aspecte legate de cealaltă parte, clientii. Urmează a fi stabilit un alt furnizor autorizat CNFPA, universitar, pentru un curs de 3 zile pe finanţe-bănci.
S-au prezentat proiecte de viitor, colaborarea prin protocoale cu alte instituţii, patronate, asociaţii ale consumatorilor, ale mediatorilor, Consiliul de Mediere, pentru promovarea medierii şi implementarea acesteia potrivit legislaţiei româneşti, directivelor europene şi experienţei occidentale, dezvoltarea şi întărirea uniunii, posibilităţile de organizare a corpului profesional.
Ne facem datoria să consemnăm mulţumirea şi respectul pentru cei care ne-au onorat cu prezenţa, între care consemnăm: dnele Marin Raluca, Toma Gabriela, Pineta Andra de la BNR, dl. av., p.i. Vasile Deleanu din conducerea Uniunii Naţionale a Practienilor în Insolvenţă, av. Anghel Cătălin şi av. Corina Tănăsescu din partea Baroului Bucureşti, prof.univ.dr. Scaletschi Fl. -preşedinte O.A.D.O., Dan Rădulescu, preşedinte asociaţie de protecţie a consumatorilor, Maria Parlagi- mediator, Centrul Regional de Formare, Cristian Pârvan AOAR, ec. bancar Mateescu V., Mirela Kirkpantur-Grupul român pentru investiţii financiare, ec. Maricica Georgescu formator finanţe-bănci, ec. bancar Mihaela Bujac, ex.fin. Dumitru Bogdan, Ion Georgesu – Director logistică, Ioana Mănăilă, expert resurse umane şi programe europene, Fănuţa Lişman promotor mediere şi viitor mediator, 3 agenţi asigurări, 2 leasing, specialişti financiari din presă: Radu Daniela şi Radu Marius- Sfaturi juridice, Ion Boicu – Financiarul, Simona Simionescu – Gândul, Gabriela Căpăţână- Bursa, Mihai Doncu – Hotnews, Ziarul Financiar, Maia Andruşca – RealitateaTV, precum şi colegilor mediatori participanţi la dezbateri: Mihaiu C-tin, Braşov, care a dăruit fondatorilor UMB câte o agendă a mediatorilor, Ion şi Lucia Ardeleanu - Cluj, Bahrim Demirel, Ed. Chinolea, Laurenţiu Doncea, Dana Giurgincă, Narcisa Ilie, Ani Laura Sandu, Daniela Sachelariade, Cristian Spânu, alături de fondatorii UMB, Tudor Tatu, Asofronie C., David Burnei, Marian Berar, Mihaela Gurău. Au mai fost prezenţi peste 20 persoane interesate de conferinţă şi subiectele discutate, intre care consumatori, clienţi de bănci şi asigurari, viitori mediatori, etc.
Lasăm pe alţii să aprecieze amploarea şi importanţa evenimentului, consemnăm ca acesta a reunit cel mai mare număr de participanţi din istoria întâlnirilor mediatorilor, ca şi conferinţa mediatorilor de la Braşov organizată de aceeaşi justiţiari Tatu T. şi Asofronie C., peste cea de la alegerea Consiliului de Mediere şi mai ales, a altor organizaţii profesionale ale mediatorilor cu un număr mare de membri şi experienţă de mai mulţi ani. Deasemenea, faţă de acestea, conferinţa a fost a avut înainte peste 20 articole de specialitate în presa scrisă şi 10 pe site-uri internet, despre mediere şi mediatorul bancar, campanie de informare care depăşeşte numeric totalul articolelor din presa centrală despre mediere apărute în cei 3 ani de la promulgarea legii. Cunoscând că cel mai mic aport în acest sens l-au avut membrii CM care aveau această atribuţie conform legii, nu are sens să ne mai întrebăm atunci de ce este atât de … necunoscută medierea.
Organizatorii mulţumesc pe această cale şi colegului mediator Zeno Şuştac membru CM şi copreşedinte UNMR pentru promovarea UMB şi conferinţei pe site-ul www.medierea.ro, precum şi susţinerii materiale şi financiare a membrilor fondatori, consemnează aportul mediatic pe internet al blogurilor Jurnalul Medierea şi www.mediereagalati.wordpress.com, care au contribuit la această manifestare publică reuşită.
Pe această cale anunţăm că, pe măsura închegării unor colective de mediatori membri ai UMB în alte oraşe ale ţării, vor fi iniţiate astfel de conferinţe acolo unde se doreşte, la care se vor dezbate şi problemele actuale ale mediatorilor, modificările legislative şi implementarea în justiţie, în colaborare cu asociaţiile şi mediatorii activi din judeţul respectiv, pentru scopul comun de dezvoltare a profesiei şi creşterea numărului de medieri practicate în Romania.

Consiliul Director al U.M.B
[center]
avatar
Costinaso

Data de inscriere : 03/01/2010
Varsta : 55
Localizare : 1Galati - Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.mediereagalati.wordpress.com

Sus In jos

Re: UMBR...Uniunea mediatorilor bancari romani

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Vin Ian 29, 2010 9:17 pm

Felicitari pentru Conferinta si pentru initiativa. Insa, ma gandesc ca pe forum ar fi bine sa ne rezumam la cateva mentiuni iar pentru restul informatiilor invitam vizitatorii pe blog.
Pe viitor, sper sa tinem cu totii cont de aceasta rugaminte.

Ca si participant, ceea ce as dori eu sa subliniez este faptul ca oamenii sunt entuziasti, fie ca sunt mediatori, fie ca nu.
asa cum am mai spus, medierea va functina si oamenii vad asta.

Suntem doar la inceput.
Trebuie sa vem incredere ca lucrurile vor intra pe fagasul lor normal.

Succes tuturor!

P.S. Nu uitati de rugaminte. Scrieti articolele pe blog si faceti legatura catre ele. acesta este unul disn scopurile pentru care am deschis acest forum: sa ne cunoasca oamenii, pe langa scopul de informare asupra medierii.
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: UMBR...Uniunea mediatorilor bancari romani

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum