Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


divort prin mediere

In jos

divort prin mediere

Mesaj Scris de mediatorleucamelia la data de Mier Iul 27, 2011 1:46 am

Astazi am avut o discutie cu o prietena care este notar public.Aveam niste nelamuriri cu privire la un caz de mediere. am primit oferta sa mediez un divort cu partaj, pentru un cuplu care sunt de acord cu desfacerea casatoriei, copil major -casatorit, doamna are acceptul sotului de a pastra numele. Prietena mea care nu are habarn de mediere, bineinteles ca nu a fost de acord indicind faptul ca se face acest lucru la notar -in aceasta situatie si ca partajul la fel. Am ramas putin descumpanita, eu am indicat clientilor mei sa depuna cererea de divort impreuna cu procesul vebal de incheiere a medierii(asta ca sa nu mai plateasca taxa de timbru), sa faca partaj voluntar prin mediere si pe urma sa mearga la notar sa legalizeze partajul( sa le faca un contract de partaj voluntar, in urma procesului de mediere). Ma intereseaza daca am procedat corect. Este primul meu proces de mediere. As dori citeva sugertii-sfaturi-asta pentru a nu face vreo gafa si sa fac tagma mediatorilor de ris. Orice inceput e mai greu. Multumesc anticipat ! Cu deosebita consideratie ! Camelia Leu- mediator ,,stagiar ,,

mediatorleucamelia

Data de inscriere : 18/04/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Procedura desfacerii casatoriei prin mediere

Mesaj Scris de Catalina la data de Vin Iul 29, 2011 4:09 am

Procedura desfacerea căsătoriei în cauzele cu minori prin mediere

1. Depunem cerera de divorț la instanță (menționând toate cererile accesorii pe care dorim să le soluționăm: încredintare minor, partaj, etc.). Cererea se poate face de către ambii soți, elegant, fără să mai fie invocate motivele de divorț, fără a mai căuta vina undeva și, implicit, hotarârea nu va mai cuprinde astfel de mentiuni.
2. Încheiem acordul de mediere, în urma ședinței (ședințelor, după caz) de mediere; părțile, sprijinite de mediator, vor cauta solutii care să-i mulțumească pe ambii soți, cu privire la: decizia de a desface căsătoria prin acordul comun, cui vor fi încredițați copiii, când vor petrece minorii timpul și cu celălalt părinte, cum se vor lua în continuare decizii privind educarea și creșterea minorilor, starea de sănătate, școlile ce vor fi urmate și altele asemenea, care este pensia, când și cum se va plăti, dacă doamna va păstra numele din căsătorie, modul în care se va face partajarea bunurilor comune
3. Depunem acordul la instanță. Poate fi depus și numai de către unul din soți. Nu trebuie așteptat termenul. O dată cu acordul, se depune și cererea de restituire taxă de timbru
4. Ancheta socială. De regulă, în cauzele cu minori, instanțele dispun efectuarea anchetei sociale. Pot fi și situații când instanțele înțeleg să nu mai ceară efectuarea anchetei sociale.
5. Pronunțarea hotărârii judecătorești. Instanța ia act de acordul de mediere și pronunță hotărârea așa cum părțile au convenit în privința divorțului, a încredințării minorilor, a pensiei de întreținere, asupra dimensionării programului de legături personale cu copiii (celebrul „program de vizitare” al părintelui căruia nu i s-au încredințat copiii).

Potrivit legii, instanța trebuie să ia act de acordul de mediere fără să mai aștepte termenul fixat pentru judecată. În funcție de modul în care își gestionează fiecare instanță activitatea, magistratul poate lua act de acordul părților cu mult înainte de termen, chemându-le în camera de consiliu și soluționând astfe rapid dosarul.
Ca atare, apelați la un mediator. Depuneti cererea de divort, incheiati acordul de mediere, cereti restituirea taxei de timbru (pot fi situatii cand nici nu se mai plateste).

Procedura desfacerea căsătoriei în cauzele fara minori prin mediere
- este aceeasi procedura, doar ca se elimina autoritatea tutelara.

Cu bine!

Catalina
Vizitator


Sus In jos

Re: divort prin mediere

Mesaj Scris de mediatorleucamelia la data de Vin Iul 29, 2011 4:22 am

MULTUMESC MULT ! SI DACA VOR SI PARTAJ ? FAC UN ACORD SAU MERG LA NOTAR CI FAC CONTRACT DE PARTAJ VOLUNTAR ? MULTUMESC MULT DE TOT PENTRU INTELEGERE !

mediatorleucamelia

Data de inscriere : 18/04/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: divort prin mediere

Mesaj Scris de catalina la data de Vin Iul 29, 2011 8:55 pm

Da, pentru partaj, fac acord de mediere si mergi cu el fie la notar pentru autentificare, fie la instanta pentru hotarare de expedient. Cu drag, Catalina A.

catalina
Vizitator


Sus In jos

Re: divort prin mediere

Mesaj Scris de cordiana la data de Lun Aug 01, 2011 9:42 pm

as avea si eu o nelamurire aici.
In cazul cand acordul de mediere ce are ca obiect partajul este pronuntat de instanta este clar ca este scutit de taxa de timbru. In cazul in care se prezinta la notar pentru autentificare , notarul mai calculeaza taxa de 3% din valoarea bunurilor partajate sau doar taxa de autentificare acte?

cordiana

Data de inscriere : 11/06/2011
Varsta : 47
Localizare : bihor

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: divort prin mediere

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum