Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


recunoastere paternitate

In jos

recunoastere paternitate

Mesaj Scris de reznic la data de Lun Iul 18, 2011 6:29 pm

Speta suna in felul urmator: Mama romanca a avut o relatie de concubinaj cu un cetatean turc. In urma relatiei lor s-a nascut un copil. O perioada cei doi au fost despartiti dupa care au reluat relatia si s-au casatorit in mod oficial. La nastere copilul nu a fost recunoscut de tata in certificatul sau de nastere fiind o linie la rubrica "TATA". In prezent tatal vrea sa isi recunoasca copilul. La starea civila nu se face inregistrarea decat pe baza unei hotarari judecatoresti.
In aceste conditii copilul si-a chemat tatal in judecata pentru stabilire relatie paternitate. Termenul de judecata este in luna octombrie. Chiar daca tatal vine la prim termen si recunoaste filiatia in fata instantei, judecatorul va administra o serie de probe in acest sens, considerandu-se ca drepturile sunt mult prea persoanale si sunt necesare si probe nu doar simpla recunoastere. Cunoscut fiind faptul ca expertizele dureaza foarte mult inseamna ca si procesul va dura mult.

Avand in vedere ca in realitate nu exista nici un conflict intre parti, tatal vrea sa isi recunoasca copilul, dar procedurile in instanta sunt foarte greoaie este posibil un acord de mediere de care instanta doar sa ia act?

As dori opinii sub urmatoarele aspecte.
1. Prezenta speta intra sub incidenta DIRECTIVA 2008/52/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI pentru a se incheia un acord de mediere in materie civila si a fi investit direct cu formula executorie, ulterior in baza sa cei de la starea civila sa faca mentiunile necesare?
2. In cazul in care raspunsul la pct. 1 este NU, instanta poate lua act la primul termen de acordul de mediere si sa pronunte hotararea de expedient fara administrarea nici unei probe medicale?

reznic
Vizitator


Sus In jos

Re: recunoastere paternitate

Mesaj Scris de Danciu Viorel - mediator la data de Lun Iul 18, 2011 9:37 pm

Din cate stiu drepturile personale nu pot face obiectul unei medieri. Medierea este o negociere asistata. Ori aceasta speta nu se poate negocia. Ori ai un drept personal ori nu-l ai. Chiar daca tatal recunoaste paternitatea. Ori daca recunoaste paternitatea ce sa mediezi ? Sunt proceduri specifice nationale si internationale. Asa ca alea trebuie urmate. O astfel de speta nu poate face obiectul unei medieri. Atat. Very Happy

Danciu Viorel - mediator

Data de inscriere : 03/07/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum