Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


Medierea a devenit obligatorie?

In jos

Medierea a devenit obligatorie?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Lun Dec 07, 2009 2:23 am

Potrivit Legii 370 din 26 nov. 2009 care aduce importante modificari Legii medierii (129/2006), din cuprinsul art. 1 a fost eliminată sintagma "facultativă" din definiţia dată de lege medierii.
Astfel, definiţia este următoarea:
„Art. 1 – (1) Medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor.


Faptul că definitia dată de art. 1 din Legea 192/2006 nu mai prevede faptul că medierea este facultativă face ca această procedură să devină obligatorie? Question

În opinia mea, nu. Argumentul principal este dat de o altă sintagmă folosită de legiuitor în chiar cuprinsul aceluiaşi art. 1 din lege, la final care stipulează faptul că este necesar liberul consimţământ al părţilor.

Acest argument este suficient de puternic pentru a stabili dacă medierea este sau nu obligatorie. Totuşi, sunt şi alte argumente conferite de alte texte din Lege, pe care le vom arăta în comentariile ulterioare.

Totuşi, sunt voci care spun că medierea a devenit obligatorie potrivit cu noile modificări.

Ce părere aveţi? Arătaţi şi care sunt argumentele în favoarea opiniei exprimate. Question
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

obligativitatea medierii

Mesaj Scris de bejeus la data de Joi Dec 10, 2009 11:34 am


bejeus
Vizitator


Sus In jos

Re: Medierea a devenit obligatorie?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Joi Dec 10, 2009 7:55 pm

De aceea am deschis si topicul de pe http://forum.avocatimediatori.ro/institutia-medierii-f1/medierea-a-devenit-obligatorie-t18.htm#29Smile

Asa cum a fost legea modificata (http://fanutalisman.blogspot.com/2009/12/medierea-procedura-obligatorie-sau.html), magistratii au obligatia sa recomande partilor sa aleaga medierea dar partile pot alege sa nu parcurga procedura.

Totusi, intr-o viitoare reglementare, pana se familiarizeaza si oamenii cu medierea, se poate stabili ca partile sa mearga obligatoriu la mediator dar nu si sa fie obligate sa incheie un acord!
Ar putea fi prevazuta ca o procedura prealabila, asemeni celei din contencios administrativ.
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Medierea nu poate fi obligatorie!!!

Mesaj Scris de sah 2009 la data de Sam Dec 19, 2009 9:57 am

Daca medierea devine obligatorie dispare sensul cuvantului mediere....de ce nu puneti arbitraj?Daca omul nu vrea sa se impace....de ce sa-l obligi sa vada avantajele medierii?
Nu vrea el sa se impace si gata....procedura obligatorie medierea?....corect...e buna pentru noi mediatorii...dar pentru justitiabilul roman?poate sau nu poate fi o procedura buna din punctul lui de vedere....initiatorii unei propuneri privind introducerea procedurii obligatorii a medierii ar trebui sa fie foarte atenti.
http://mediator-bejeus.blogspot.com/2009/12/daca-obligi-un-om-sa-se-duca-la-mediere.html


Ultima editare efectuata de catre Dediu Nicolae in Sam Ian 09, 2010 9:52 am, editata de 1 ori
avatar
sah 2009

Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 43

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Medierea a devenit obligatorie

Mesaj Scris de Tatu Tudor la data de Mier Dec 30, 2009 9:59 am

Imi cerscuze,dar medierea prin noile modificari ale L 192/2006 nu este obligatorie.
Este o inducere in eroare de catre cei din UNMR a mediatorilor,o politica ca au facut si au dres si ca peste doua luni medierea devine obligatorie.
Nu,nu este asa,judecatorul are obligatia decat sa il informeze,dar nu sa il si oblige pe justitiabil sa urmeze calea medierii.
Este o imbatare cu apa de ploaie a mediatorilor.
Trebuie sa fim realisti si sa vedem lucrurile asa cum sunt.
Legea medierii in forma modificata este o papaia a legilor.
estefoarte adevarat ca acest lucru a devenit posibil datorita lui Anca Ciuca si Popoviciu Daniela care au folosit toate canalele posbile pentru a stopa modificarile legii si din cauza aceasta a ajuns ca legea medierii sa fie jalnica.
La vremea cand s-a luat hotararea modificarii legii activam in UNMR,am lucrat efectiv impreuna cu Dedu la modificari,cei lalti erau consultati decat prin e-mail,dar nu acest lucru este important,continutul care a plecat de la noi catre parlament a fost cu totul altfel decat mascarada de modificari care au survenit.
Au inceput barierele,cele doua madame sunt protagonistele a acestei legi modificate aberant,cica Cdm nu a fost consultat.
Au intervenit la MJLC.la Guvern si nu mai stiu pe unde,nu le convenea daca era adoptata asa cum noi propusesem,le stricam afacerile si interesele.
Ma opresc aici,nu mai continui cu toate ca sunt multe de spus,dar inca odata va spun medierea prin noile modificari nu este obligatorie,s-a format decat un curent dea imbata mediatorii cu apa de ploaie

Tatu Tudor

Data de inscriere : 30/12/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Medierea a devenit obligatorie?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Mier Dec 30, 2009 10:43 pm

Avand in vedere ca este un forum public si ca atare mesajele sunt publice pentru toti utilizatorii, va rog sa pastrati tonul civilizat si de respect reciproc pe care l/am impus prin regulament. Altfel, vom fi nevoiti sa trecem la masuri de restrictionare a utilizatorului care nu respecta regulamentul.
Multumesc!
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Medierea a devenit obligatorie

Mesaj Scris de Tatu Tudor la data de Mier Dec 30, 2009 11:29 pm

Chiar daca unele aspecte nu ne convin,trebuie sa tratam realitatea asa cum este.
Prin postarea celor de mai sus am cautat sa redau realitatea trista a medierii.Daca unii nu accepta sa se spuna lucrurilor pe nume ,este treaba lor iar daca vorbim din ce am citit nu vom face nimic pentru comunitatea mediatorilor,decat sa dam apa la moara grupurilor de interese ce sau asternut peste mediere precum o panza de paianjan.Nu am nimic cu nimeni,este o falsa reprezentare din partea unora,imi doresc decat comunitatea mediatorilor sa fie curata, nu un camp propice dezvoltarii abuzurilor,coruptiei si incalcarii legii

Tatu Tudor

Data de inscriere : 30/12/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Medierea a devenit obligatorie?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Joi Dec 31, 2009 12:37 am

Nu am nimic impotriva faptului de a spune lucrurilor pe nume insa, asa cum stim "tonul face muzica". Important este sa folosim un limbaj adecvat, si in deplin respect fata de orice persoana.

Mai mult decat atat, asa cum am sugerat si cu alte ocazii, este de preferat ca problemele legate de breasla sa fie rezolvate pe saituri/forumuri specializate.
Asa cum am mentionat si in pagina de intrare, rostul acestui forum este de a veni in intampinarea celor ce doresc sa recurga la mediere pentru solutiobnarea conflictelor si pentru ca mediatorii care vor activa aici sa fie de ajutor acestor persoane si, implicit, sa devina cunoscuti de publicul larg.

Astfel, adresez rugamintea, tuturor mediatorilor ce vor activa pe acest forum, sa ridice problemele legate de breasla pe saituri specializate.

Cu aceasta ocazie, facem si o propunere CdM in acest sens. S-o prelum si s-o punem in practica.
Ce parere aveti?
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

cursuri la distanta

Mesaj Scris de arcturus la data de Mier Mai 26, 2010 2:48 am

exista si cursuri la distanta pentru mediatori?

arcturus
Vizitator


Sus In jos

cursuri la distanta

Mesaj Scris de MihaelaMocenco-Kamberian la data de Dum Mai 30, 2010 10:17 pm

Pana in prezent nu si nici nu vad cum s-ar putea desfasura cursul de formare a mediatorului in varianta "la distanta" No .
De altfel, in opinia mea, nici nu s-ar putea organiza curs "la distanta" intrucat evaluarea competentelor dvs, a aptitudinilor personale si mai ales simularea de cazuri de mediere si discutiile interactive etc. nu se pot realiza cu succes decat prin prezenta dumneavoastra efectiva la curs , cu participarea directa a trainer-ului, care la randul sau va evalueaza pe timpul cursului....

_________________
Mihaela Mocenco-Kamberian
mmkmediator@yahoo.com
avatar
MihaelaMocenco-Kamberian

Data de inscriere : 18/12/2009
Varsta : 50
Localizare : Constanta

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Medierea a devenit obligatorie?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum