Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


Informarea cu privire la medierea asigurata de mediatori. Invitatie pentru mediatorii din Bucuresti.

In jos

Informarea cu privire la medierea asigurata de mediatori. Invitatie pentru mediatorii din Bucuresti.

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Dum Noi 21, 2010 10:43 pm

Potrivit Legii 202/2010 PRIVIND UNELE MĂSURI PENTRU ACCELERAREA SOLUŢIONĂRII PROCESELOR, institutiile ce trebuie sa implementeze reglementarile din „Mica reforma” sunt obligate sa asigure mediatorilor posibilitatea informarii cetatenilor cu privire la mediere.

In acest sens, asociatiile de mediatori din tara au realizat un protocol de colaborare in vederea realizarii informarii cu privire la mediere, potrivit legii.

Ne dorim ca si in Bucuresti sa realizam acelasi lucru.
In acest sens, am deschis un grup de discutii destinat doar mediatorilor pentru a veni cu propuneri de organizare si pentru a deschide o lista de mediatori voluntari care doresc sa faca permanenta in instanta sau la alte institutii unde vom obtine spatii care sa ne permita informarea oamenilor cu privire la mediere.

Prin urmare, lansez INVITATIA de a participa la discutii.
In acest sens, accesati grupul de la urmatoarea adresa si solicitati abonarea: http://groups.google.com/group/mediatori-bucuresti?hl=ro
Daca intampinati dificultati, trimiteti un email la fanutalisman@yahoo.com

Totodata, lansez invitatia catre asociatii de a desemna cate un moderator pentru grup, pentru a asigura transparenta acestei activitati.

Astept reactii din partea dumneavoastra.
Toate cele bune!


Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Dum Noi 21, 2010 11:20 pm, editata de 1 ori (Motiv : informarea cu privire la mediere)
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: Informarea cu privire la medierea asigurata de mediatori. Invitatie pentru mediatorii din Bucuresti.

Mesaj Scris de smaranda la data de Lun Noi 22, 2010 9:25 pm

Mai toata lumea este nemultumita ca nu se intampla nimic in mediere, si fie vorba intre noi( chiar cu riscul ca supar) toata lumea asteapta sa se intample o minune si sa curga medierile pe banda. Toata lumea asteapta de la ceilalti sa faca ceva si ei personal sa astepte, si iar sa astepte sa vada rezultate... Si daca nu vad, sunt nemultumiti....Nimeni nu-si pune intrebarea, eu ce am facut pentru mediere, cu ce am contribuit la binele ei, ce am reusit si ce nu ?! Ne place sa gasim vinovati intotdeauna la cei din jur si cu multa delicatete ne ocolim pe noi insine....
Avem posibilitatea acum sa facem si noi ceva, poate mult, poate putin, dar sa facem...Sa incercam sa ne coalizam, sa incercam sa facem aceste permanente pe langa instante sau oriunde ar fi nevoie. Intotdeauna inceputurile sunt grele ! Bafta la toti !

smaranda

Data de inscriere : 23/03/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Informarea cu privire la medierea asigurata de mediatori. Invitatie pentru mediatorii din Bucuresti.

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Mar Noi 23, 2010 6:31 am

Stimati colegi,

Pana ce asociatiile vor reusi sa se aseze la aceeasi masa, va invit sa faceti parte din grupul „Mediatori Bucuresti” ce are adresa http://groups.google.com/group/mediatori-bucuresti?hl=ro
Adresa de e-mail a grupului este mediatori-bucuresti@googlegroups.com

Scopul grupului este de a facilita comunicarea intre mediatorii din Bucuresti, in vederea organizarii activitaii de informare cu privire la mediere, în condițiile Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare.

Dupa cum stim deja, activitatea de informare este gratuita. Prin urmare, aceasta activitate va fi una voluntara. De aceea este necesar sa ne cunoastem intre noi si sa stim care sunt mediatorii care au disponibilitatea de a desfasura aceasta activitate de informare in cadrul instantelor, intr-o prima etapa. In functie de cum vor decurge lucrurile, ne vom organiza si in cadrul altor institutii.

Pentru asigurarea transparentei acestei activitati, fiecare membru ce va solicita abonarea este rugat sa-si completeze toate datele personale, asa cum ele figureaza si in Tabloul mediatorilor iar in acest sens am in vedere: numele, prenumele, localitatea si calitatea de mediator autorizat.

Va asteptam cu drag,

Fanuta Lisman
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: Informarea cu privire la medierea asigurata de mediatori. Invitatie pentru mediatorii din Bucuresti.

Mesaj Scris de judiciarius la data de Dum Noi 28, 2010 9:45 pm

MEDIATORUL DE SERVICIU
Stim cu totii ca holurile judecatoriilor sunt mereu pline de justitiabili, iar judecatorii sunt obositi de numarul imens de dosare ce trebuiesc solutionate. Daca la toate aceste lucruri mai adaugam banii, timpul pierdut, stresul, oboseala ca sa nu mai vorbim de faptul ca rezultatele nu sunt intotdeauna cele asteptate, putem spune fara sa gresim ca medierea poate fi una din cele mai rapide si mai eficiente metode de rezolvare a conflictului.

Majoritatea conflictelor ajung in instanta deoarece justitiabililul considera ca hotararea judecatoreasca este singura si unica modalitate prin care i se poate stabili un drept.

Medierea este o profesie liberala noua, in faza de pionierat, aparuta recent in Romania si de aceea ca orice noutate aceasta institutie este mai greu inteleasa si acceptata de cetatenii romani.

De multe ori ne intrebam daca noi mediatorii am facut tot ce ne-a stat in putinta sa aducem aceasta institutie a medierii la loc de cinste in lumea profesiilor liberale din Romania si daca mai trebuie sa mai facem ceva in continuare.

Va spun sigur ca mai avem multe de facut… si chiar avem ce face.

Noi mediatorii, trebuie sa convingem prin argumente, in mod direct sau cu ajutorul altor institutii, pe cetateanul roman, de eficienta si avantajele pe care medierea le poate oferi.

De recomandat ar fi ca asociatiile de mediatori, pe langa incheierea unor parteneriate de colaborare cu primariile, bisericile, posturile de politie locala, sau alte institutii de stat si private, sa incheie si protocoale de colaborare cu judecatoriile si tribunalele din tara.

Este bine ca intre justitie/judecatori si mediere/mediatori sa existe un parteneriat de colaborare pe deplin functional, justitia fiind ultima solutie la conflictele grave ce nu au putut fi solutionate pe calea medierii.

Din punctul meu de vedere protocolul de colaborare dintre asociatiile de mediatori si instantele de judecata ar trebui sa contina urmatoarele obiective principale:
- colaborarea intre asociatii si instante in vederea promovarii medierii
- implementarea si popularizarea medierii la nivel local, judetean, zonal si national
- utilizarea mijloacelor mass-media atat in comun cat si separat, pentru mediatizarea actiunilor ce au ca obiect medierea.

Pe langa aceste obiective principale, partile semnatare ale protocolului de colaborare isi asuma si anumite obligatii:

Din partea tribunalelor obligatiile ar putea fi:
- publicarea la loc vizibil a Tabloului Mediatorilor autorizati la nivel judetean cu datele de contact si forma de exercitare a profesiei fiecarui mediator autorizat;
- distribuirea de materiale informative si afisarea acestor materiale in spatiile special amenajate(in principal avizierele)din holul tribunalelor;
- instantele sa recomande medierea in cauzele unde aceasta ar putea avea succes aducand totodata la cunostinta justitiabililor existenta Tabloului Mediatorilor din holul instantei si existenta mediatorului de serviciu;
- alocarea unei incaperi destinate asociatiilor de mediatori pentru informarea cetateanului sau a viitorului justitiabil, despre avantajele solutionarii conflictului pe calea medierii.

Din partea asociatiilor obligatiile ar putea fi:
- intretinerea avizierelor cu materiale publicitare;
- asigurarea unei comunicari directe si eficiente cu tribunalul in vederea rezolvarii dificultatilor cu privire la implementarea legislatiei si desfasurarea bunelor practice;
- sa asigure zilnic prezenta unui Mediator de Serviciu in incaperea destinata asociatiilor de mediatori din cadrul tribunalului sau la sediul asociatiilor, pentru a asigura o buna informare a potentialului justitiabil, informarea fiind gratuita si avand ca scop promovarea medierii ca alternativa la instanta de judecata.

Mediatorii de serviciu sunt acei mediatori autorizati, inscrisi in Tabloul Mediatorilor, organizati in asociatii la nivel judetean, care vor face prin rotatie, zilnic, serviciu de informare gratuita a justitiabililor cu privire la mediere si la avantajele oferite de procedura medierii.

Practic prin incheierea unor astfel de protocoale de colaborare se pot aduce la cunostinta potentialilor justitiabili informatii despre:
- avantajele medierii
- procedura serviciului de mediere
- rolul mediatorului in solutionarea litigiilor pe cale amiabila
- tabloul mediatorilor si dreptul partilor de a-si alege mediatorul.

Prin urmare conform legii 202/2010 putem spune ca atunci cand instanta va recomanda medierea, in cauzele de divort sau in cele comerciale, informarea va deveni una obligatorie, iar mediatorul de serviciu la finalul sedintelor de informare, (sedinte de informare pe care le va putea efectua chiar si in incinta tribunalului), va putea elibera partilor un proces-verbal prin care va informa instanta cu privire la rezultatul acestor sedinte.

Daca facem o comparatie intre mediere si procesele traditionale, putem spune ca, in procesele traditionale o parte castiga si alta pierde, pe cand la mediere justitiabilii, judecatorii si nu in ultimul rand mediatorii… castiga!!!

Mediator Nicolae DEDIU
SURSA: www.juridice.ro
avatar
judiciarius

Data de inscriere : 19/03/2010
Varsta : 39
Localizare : Onesti, Bacau

Vezi profilul utilizatorului http://wwww.acjb.ro

Sus In jos

Re: Informarea cu privire la medierea asigurata de mediatori. Invitatie pentru mediatorii din Bucuresti.

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum