Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


In orice moment al litigiului partile pot apela la mediere. Exemple din practica!

In jos

In orice moment al litigiului partile pot apela la mediere. Exemple din practica!

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Sam Sept 25, 2010 6:43 pm

Legea medierii încurajează părţile ce au dedus judecăţii un conflict, ca încă din momentul declanşării procesului şi oricând în timpul judecăţii, să aleagă totuşi calea amiabilă de soluţionare a litigiului.

În acest sens sunt şi prevederile art. 2 alin. 1 din Legea 192/2006 care arată că părţile „ …pot recurge la mediere în mod voluntar, inclusiv după declanşarea unui proces în fata instanţelor competente… „.

De asemena, potrivit art. 6 din Lege “Organele judiciare … informează părţile asupra posibilităţii şi a avantajelor folosirii procedurii medierii şi le îndrumă să recurgă la această cale pentru soluţionarea conflictelor dintre ele.”, nici de această dată legiuitorul nefăcând nicio referire la vreun moment procedural.

Prin urmare, oricand in cursul unui proces civil, partile pot apela la mediere fie din proprie initiativa fie la recomandarea instantei.

Astfel, fie ca se afla in prima instanta, fie in apel ori recurs, litigiul poate fi stins prin mediere iar partile, la revenirea in instanta pot cere instantei restituirea taxei de timbru, daca litigiul a fost solutionat prin mediere.

Etapele, pentru prima instanta, in care partile pot recurge la mediere, le puteti gasi detaliate si pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Ca atare, daca va aflati intr-un litigiu, puteti consulta un mediator pentru a va informa cu privire la aceste aspecte. Sunt birouri de mediere ce ofera gratuit aceste informatii. Astfel, veti cunoaste avantajele stingerii litigiului prin mediere.

Astfel, in acest topik, asteptam colegii mediatori sa ne impartaseasca din experientele proprii cu privire la litigiile ce au fost solutionate prin mediere.

De asemenea, invitam pe cei ce se afla intr-un litigiu, sa adreseze intrebari colegilor din forum, mediatori si avocati. In caz de va fi nevoie, vom apela si la domnii judecatori ce ne sustin.Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Dum Sept 26, 2010 6:53 pm, editata de 3 ori (Motiv : medierea in civil, proces, litigiu, conflict, instanta,)

_________________
Mediator autorizat,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: In orice moment al litigiului partile pot apela la mediere. Exemple din practica!

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Lun Iun 27, 2011 11:38 pm

Din momentul in care am deschis topikul acesta si pana astazi, as spune ca multe s-au mai intamplat in biroul meu de mediere Smile.


Trebuie sa marturisesc faptul ca cele mai multe conflictre s-au solutionat inainte de prima zi de infatisare a partilor in instanta iar la prima zi de infatisare, instantele au incuviintat acordul de mediere iar partile au economisit timp, bani si au evitat mult stres.

Dar, asa cum spuneam, partile pot apela oricand la mediere, chiar daca se afla in apel sau recurs. Desigur, in anumite conditii, dar si asa, chiar dupa ce au trecut printr-o prima instanta, tot mai au posibilitatea sa regandeasca situatia si sa gaseasca solutii convenabile pentru iesirea din impas.

Ca atare, nu ezitati sa va adresati unui mediator pentru a beneficia de consultanta. Pentru o prima intalnire, puteti beneficia de informare gratuita. Si, asa cum in situati de criza simtim nevoia de a consulta mai multi specialisti, acelasi lucru il puteti face si cu privire la mediere.

Personal, incurajez clientii sa consulte si alti specialisti. Astfel, vor alege in cunostinta de cauza si nu vor regreta deciziile luate.

_________________
Mediator autorizat,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum