Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


Medierea este ea o procedura judiciara?

In jos

Medierea este ea o procedura judiciara?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Joi Noi 19, 2009 9:51 pm

În Tratatul de procedură civilă al prof. I Deleanu, vol. I, ediţia aII-a, se afirma ca medierea este o procedura judiciară, pentru faptul că se desfăşoară în timpul unui proces aflat pe rolul instanţelor.
Tot astfel, am întâlnit o clasificare (al carei autor recunoaşte că nu este o clasificare tocmai riguroasa), după aceluiaşi criteriu, care arată că medierea este judiciară sau extrajudiciară, dacă se desfăsoară sau nu în timpul unui proces.

În opinia mea, o procedură, pentru a fi judiciară trebuie să se desfăşoare intr-un cadru procesual stabilit de legi procesuale, în cadrul instantelor de judecată sau cu concursul organelor judiciare.

În cazul medierii, avem o lege specială de organizare, diferita de cea a instanţelor judiciare, şi mai mult decât atât, absolut independentă şi autonomă de cadrul strict judiciar.
Mediator poate fi orice persoana ce indeplineste condiţiile stabilite de legea medierii si se autorizează de către Organul responsabil cu organizarea medierii: Consiliul de mediere.
Mai mult decât atât, sunt situaţii în care cauza este suspendată pentru a parcurge procedura medierii. În aceste situaţii, cum calificăm medierea? Ca fiind una judiciară sau extrajudiciară?

Care credeti ca este varianta corectă?
Poate fi calificată si altfel?
Eprimaţi-vă opinia!
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Medierea este o procedura extrajudiciara!!!

Mesaj Scris de sah 2009 la data de Mar Dec 01, 2009 5:08 am

Medierea este o procedura extrajudiciara!!!
Prin procedura judiciara intelegem o activitate desfasurata in fata unui organ cu atributii jurisdictionale, in conformitate cu niste norme procedurale. De exemplu activitatea de judecata in fata instantelor judecatoresti, a Tribunalelor arbitrale...etc.
Procedurile extrajudiciare sunt procedurile prealabile actionarii in justitie(sau prealabile in fata unui organ cu atributii jurisdictionale)
Deci.
Dupa parerea mea….medierea este o procedura extrajudiciara.

_________________
sah 2009
avatar
sah 2009

Data de inscriere : 24/11/2009
Varsta : 43

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum