Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


Divortul devine obligatoriu a fi rezolvat prin mediere?

In jos

Divortul devine obligatoriu a fi rezolvat prin mediere?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Joi Iul 15, 2010 8:41 pm

Potrivit recentelor modificari propuse de MJ, în procedura divortului se preconizeaza a fi aduse cateva modificari esentiale.

In detaliu, le-am descris aici: Medierea devine obligatorie ... ?

Astfel, potrivit noilor propuneri, dupa inregistrarea cererii de divort pe rolul instantei competente, pasii ce vor fi urmati sunt urmatorii:

1. Instanța, în virtutea rolului activ, va stărui ca soții să ajungă la o înțelegere în ceea ce privește căsătoria și cererile accesorii divorțului.

În cazul acordului soților, instanța va acorda un termen de două luni, termen la care va verifica din nou dacă soții stăruie în desfacerea căsătoriei.

2. În ipoteza în care părțile nu pot ajunge la un acord, instanța va recomanda părților medierea.

În această ipoteză, părțile nu mai au de ales. Ele vor fi nevoite să parcurgă procedura prealabilă a medierii care presupune etapa in care partile sunt informate, etapă la finalul căreia pot lua decizia fie de a solutiona litigiul prin mediere fie de a reveni in instanta.

3. Astfel, pasul trei, pas ce va fi obligatoriu de urmat, este cel de informare cu privire la mediere și obținerea procesului-verbal prin care se constată parcurgerea acestei etape și rezultatul la care părțile au ajuns, de comun acord, indiferent care ar fi acest rezultat.

4. Daca, în urma procedurii de informare, partile se hotarasc sa urmeze procedura propriu-zisa a medierii, impreuna cu mediatorul vor stabili calendarul sedintelor de mediere, în vederea solutionarii litigiului și incheierii acordului de mediere.

Între timp, înainte de împlinirea termenului stabilit de către instanță pentru informare, părțile vor inmana instantei procesul-verbal ce va fi încheiat de mediator, la finalul procedurii de informare.

Desigur că există posibilitatea ca partile să încheie acordul de mediere inainte de implinirea termenului fixat de instanta. In aceasta ipoteza, partile se pot prezenta instantei nu doar cu procesul-verbal ci si cu acordul de mediere care va fi insotit și de procesul-verbal prin care se constata solutionarea medierii (de aceasta data, necesitatea întocmirii procesului-verbal avand drept temei prevederile Legii 192/2006).

5. La încheierea acordului de mediere, soții revin in instanta pentru obținerea hotararii de divorț, in conditiile descrise de alin. 3 ale art. 6131 Cod pr. civ. în forma propusa mai sus.

6. Daca, in urma procedurii de informare, părțile doresc să revina in instanta, sunt libere sa o faca iar instanta va proceda la solutionarea litigiului pe calea clasica. Și in aceasta ipoteza partile trebuie sa prezinte instantei procesul-verbal intocmit de mediator și semnat de parti.

Conchidem astfel ca, în caz de divort, atunci cand instanta va recomanda medierea, soții vor urma, în mod obligatoriu, procedura prealabila a medierii.

În caz contrar, partile risca o amenda, potrivit noilor propuneri de modificare.

Mai pe larg, aici: Medierea devine obligatorie ...


Ultima editare efectuata de catre Fanuta Lisman in Joi Iul 15, 2010 10:38 pm, editata de 2 ori (Motiv : mediere la divort, divort, partaj, incredintare minor, nume dupa casatorie)
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: Divortul devine obligatoriu a fi rezolvat prin mediere?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Mar Oct 19, 2010 5:33 am

Iata ca Mica reforma a fost adoptata!!!
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: Divortul devine obligatoriu a fi rezolvat prin mediere?

Mesaj Scris de smaranda la data de Mar Oct 19, 2010 7:49 am

Felicitari tuturor celor care au contribuit la "Mica reforma" care pentru noi mediatorii s-ar putea dovedi a fi " Marea reforma" ! Iata pentru cei care se plang mereu ca nu se intampla nimic in mediere, ca totusi lucrurile se mai schimba....Evident ca lucrurile merg mai greu, caci " asa e pe la noi", dar merg totusi inainte ! Felicitari inca o data!

smaranda

Data de inscriere : 23/03/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Divortul devine obligatoriu a fi rezolvat prin mediere?

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Mar Oct 19, 2010 6:43 pm

In mediere se intampla multe lucruri. Necazul cel mare este ca nu sunt facute publice la nivelul asteptarilor noastre.

Poate ca se vor mai schimba lucrurile.

Acum, Smaranda, sa speram ca mediatorii vor mai iesi din amorteala si vor intelege ca au si pentru ce. De acum, fiecare trebuie sa se promoveze si pe el insusi iar retelele de socializare, forumurile si blogurile pot fi instrumente utile de promovare.

Ii asteptam pe colegi sa reintre in activitate si pe Forumul Mediere si mediatori. Numarul vizitatorilor a crescut tocmai datorita interesului crescut fata de mediere.


avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Re: Divortul devine obligatoriu a fi rezolvat prin mediere?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum