Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


Protocol de colaborare intre Judecatoria Galati si Mediatori

In jos

Protocol de colaborare intre Judecatoria Galati si Mediatori

Mesaj Scris de Simona la data de Vin Iun 25, 2010 6:12 am

La sediul Judecatoriei Galati, pe data de 17 iunie 2010, s-a semnat Protocolul de colaborare mult-asteptat intre instanta si organizatiile locale de mediatori.
Doamna Diana Mihaela Oancea, Presedinte al Judecatoriei Galati, s-a declarat de multumita de modul de colaborare cu mediatorii galateni, asigurandu-i inca o data, de sprijinul total in implementarea Protocolului in cel mai scurt timp. Dintre scopurile si obiectivele cuprinse in textul protocolului, spicuim: – promovarea medierii ca mijloc alternativ de solutionare a conflictelor; – mediatizarea in randul judecatorilor, personalului auxiliar al instantei si justitiabililor a legislatiei relevante interne si internationale referitoare la mediere; – constientizarea avantajelor practice pe care institutia medierii le aduce in activitatea juridica; – implementarea dispozitiilor care prevad obligativitatea informarii de catre organele judiciare a partilor din dosare cu privire la procedura medierii, precum si indrumarea partilor sa recurga la acesta cale pentru rezolvarea conflictelor; – dezvoltarea unor bune practici care sa faciliteze desfasurarea medierii; – recunoasterea si acceptarea prin ordonanta a acordurilor de mediere care intrunesc cerintele legale; Pentru implementarea in practica a prevederilor invederate in protocol, Judecatoria Galati va apela la urmatoarele modalitati: – va publica intr-un loc accesibil justitiabililor Tabloul Mediatorilor, care va cuprinde lista cu toti mediatorii autorizati, conform datelor transmise de Consiliul de Mediere si de organizatiile locale ale mediatorilor; – va aloca spatii la avizierul instantei si la compartimentele de lucru cu publicul pentru afisare si distribuirea de materiale informative privind medierea; – va permite desfasurarea in sediul instantei a unor activitati specifice de informare si promovare a medierii; – va recomanda si va incuraja medierea pentru persoanele implicate in litigii ce pot fi deduse medierii, atat inainte de sesizarea instantei, cat si dupa inregistrarea cauzei pe rolul acesteia; – va aduce la cunostinta persoanelor paupere dispozitiile OUG nr.51/2008 privind ajutorul public judiciar; – va asigura participarea la seminarii, conferinte, emisiuni, dezbateri in scopul de a intari increderea publicului si justitiabililor in institutia medierii; – va posta acordurile de mediere validate care sunt relevante pe site-ul instantei, cu protejarea datelor cu caracter personal; – va insera in textul citatiilor emise de instanta recomandarea catre parti pentru a apela la institutia medierii, conform dispozitiilor legale in vigoare.
La Protocol au aderat ca semnatari şi preşedinţii celorlalte asociaţii ale mediatorilor din Galaţi, respectiv dna. av. Ana Călin – AMPSAC GL, dna av. Zina Lăcătuş – ACM Gl şi dna Anca-Simona Cinepa, preşedintele Filialei Galaţi a Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania, una din organizaţiile de la nivel naţional. Aceştia şi-au exprimat convingerea că acest protocol va reprezenta punctul de plecare necesar şi suficient pentru dezvoltarea medierii în Galaţi, în folosul cetăţenilor dar şi al justiţiei, care prin asta poate fi degrevată de multe dosare cu cauze mărunte, pot scadea cheltuielile judiciare, se poate realiza un act de justiţie de o calitate mai bună prin concentrarea judecătorilor pe cauzele complexe.
avatar
Simona

Data de inscriere : 24/05/2010
Varsta : 47
Localizare : GALATI

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Protocol de colaborare intre Judecatoria Galati si Mediatori

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Vin Iun 25, 2010 7:07 pm

Felicitări tuturor!

Voi publica articolul și pe blog.

Să sperăm că tot mai multe instanțe și asociații de mediatori vă vor urma exemplul.
Iată că se poate și o conlucrare între asociațiile de mediatori.
Succes în continuare!
flower
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum