Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


Finanțarea Consiliului de Mediere

In jos

Finanțarea Consiliului de Mediere

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Joi Iun 10, 2010 5:47 am

Nu știu dacă acesta este subiectul cel mai arzător din domeniul medierii însă, capătă o ”audiență” tot mai mare.

Deși timid abordat subiectul, în cele mai multe cazuri, începe sa aiba efectul picăturii chinezești.

Pe anumite grupuri închise ale mediatorilor, pe anumite forumuri se discută despre finanțarea CdM (Consiliului), despre taxele (mari) suportate de mediatori și de cele care (nu) sunt suportate și de către formatori.

Un articol în acest sens este al colegului Nicolae Dediu, din care voi reda un fragment și pe care vă invit să-l lecturați în totalitate aici: Consiliul de Mediere se poate autofinanta

Temele abordate:

- Introducerea medierii ca procedură prealabilă obligatorie.
- Este suficient numarul mediatorilor in acest moment?
- Impărțirea mediatorilor în numeroase asociatii.
- Lipsa comunicarii.

Privitor la existenta numeroaselor asociatii, pentru ca acesta cred ca ar trebui sa fie subiectul căruia ar trebui sa-i acordam atentie, apreciez ca:
O singura asociatie de mediatori, va fi imposibil sa existe. Prin urmare, sa-l luam ca un fapt inerent si sa luam decizii in functie de asta. Ce ne opreste sa ne asociam pe afinitati si interese, la nivel local sau national, sa colaboram pe diverse obiective, mai mari sau mai mici, ca mai apoi, asociatiile sa se reuneasca, intr-o singura voce, pentru realizarea unor obiecive comune, obiective cu impact mare la nivel național. Aceasta cred ca va fi solutia in viitor.
Crearea unei Uniuni la care sa se afilieze asociatiile create, in cadrul careia sa luam deciziile importante din domeniul medierii.

Pentru a avea succes insa, este necesar sa incepem sa ne cunoastem. Traim intr-o era in care comunicarea este facila. Și chiar este posibilă.
Marturisesc, cu multă bucurie, faptul ca am reusit sa discut cu numerosi colegi din tara, privitor la numeroasele subiecte ce ne preocupa.
Chiar le multumesc si pe aceasta cale pentru increderea ce mi-au acordat-o.
Se simte nevoia de schimbare!

Asupra celorlalte puncte, am comentat aici: http://medierea.wordpress.com/2010/06/10/finan%C8%9Barea-consiliului-de-mediere/

P.S. Se apropie ''CONFERINTA NATIONALA A MEDIATORILOR'', în perioada 19-21 noiembrie 2010 in Bucuresti, Hotel Rin Grand Hotel, sala Bucuresti. Ar fi un bun prilej sa ne mai cunoastem intre noi.
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum