Forum - Mediere si mediatori.
Bine ati venit pe Forum.
Suntem onorati de vizita dumneavoastra.

Pentru a va inregistra, nu trebuie sa fiti nici mediatori, nici juristi si nici de o alta profesie in legatura cu medierea.

Va aflati intr-un litigiu (civil, comercial, penal), sunteti in conflict cu o persoana (fizica sau juridica) si nu cunoasteti procedura medierii?

Vizitati subiectele abordate pe forum si daca nu va ofera un raspuns satisfacator, adresati propriile dumneavoastra intrebari.

Vă vom răspunde, în limitele pe care ni le permite legea (a se vedea Regulamentul).

Mulţumim de înţelegere şi vă aşteptăm!


Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa Mediere si mediatori pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa Forum - Mediere si mediatori. pe site-ul dvs. de bookmarking social

Parteneri
forum gratuit


Declaratie de inceput

In jos

Declaratie de inceput

Mesaj Scris de klaudiu la data de Joi Apr 22, 2010 6:54 am

Poate cineva sa ma ajute cu un exemplu de declaratie de inceput.
Va multumesc!

klaudiu

Data de inscriere : 22/04/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Declaratie de inceput

Mesaj Scris de Fanuta Lisman la data de Joi Apr 22, 2010 7:16 am

Cea mai bună declaratie de inceput este cea făcută de tine, gândită de tine, adaptată personalității tale și care să țină și de conjunctură, de cei pe care îi ai în față.

În opinia mea, important este să ai încredere în tine, să pregătești oamenii pentru ce urmează să se întâmple, poți să subliniezi și câteva din avantajele ce le-ar putea avea (concret, la speță, sau la modul general) și, foarte important, să creezi climatul de încredere.

În mediere, important este ca oamenii să aibă încredere.

Astfel că ne trebuie ceva creativitate. Smile
avatar
Fanuta Lisman
Admin

Data de inscriere : 09/11/2009
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.avocatimediatori.ro

Sus In jos

Declaratia introductiva

Mesaj Scris de judiciarius la data de Lun Apr 26, 2010 1:23 am

[b][i] In scopul de a-i ajuta pe mai tinerii nostri colegi in aceasta noua profesie, voi posta o forma a declaratiei introductive, doar pentru inspiratie, ideile dvs. fiind in cele din urma cele ce fac diferenta, inspira increderea si confera siguranta de care au nevoie clientii dvs.: "DECLARAŢIE INTRODUCTIVĂ

Bună ziua. Mă bucur că aţi venit la centrul nostru de mediere.
Numele meu este ........................... şi sunt mediator autorizat de Consiliul de Mediere din România.
Permiteţi-mi să vă felicit că aţi ales medierea pentru a vă soluţiona neînţelegerile dintre dvs. şi să mă simt onorat că îmi acordaţi încredere apelând la serviciile mele.
Pentru început, vă voi prezenta o scurtă introducere cu privire la procedura medierii, regulile, principiile şi cadrul legal al desfăşuriii acestei activităţi.
Medierea este o alternativă reală la calea instanţei de judecată, o modalitate elegantă şi eficientă de soluţionare a neînţelegerilor ditre părţi.
Scopul medierii este acela de a ajunge la o soluţie reciproc convenabilă care să mulţumească ambele părţi, cât mai repede şi mai puţin costisitor.
Spre deosebire de instanţa de judecată clasică, medierea înseamnă economie de timp, stres şi bani. Medierea vă conferă următoarele avantaje: - medierea este mai rapidă, mai elegantă şi mai onorabilă decât clasicul proces la care părţile pot totuşi recurge dacă nu îşi rezolvă neînţelegerile prin mediere; - la mediere, dumneavoastră aveţi puterea de a decide asupra soluţiei de rezolvare, şi nu judecătorul; - mediatorul nu judecă părţile şi nu dă verdicte; - medierea priveşte voinţa şi interesul părţilor, şi nu situaţia lor juridică; - prin mediere se sting conflictele existente, dar în acelaşi timp se şi preîntâmpină apariţia unor alte neînţelegeri.
Rolul mediatorului este acela de a facilita negocierea între dvs. respectând principiul confidenţialitatăţii, neutralităţii şi imparţialităţii. Mai mult, prezenţa dvs. aici este voluntară şi din proprie iniţiativă, întrega procedură de mediere este reglementată de Legea nr. 192/2006 cu privire la mediere şi la organizarea profesiei de mediator.
În calitate de mediator voi conduce medierea în mod nepărtinitor, asigurând un permanent echilibru între părţi, dialogul şi cooperarea dvs. asigurând soluţia stingerii conflictului. Fără a vă putea garanta că veţi ajunge la o înţelegere, vă pot asigura de faptul că voi face tot ceea ce îmi stă în putiinţă, cu respectarea tuturor principiilor şi regulilor medierii, ca să faceţi paşi decisivi spre împăcare.
Conform legii, sunt obligat să păstrez cofidenţialitatea datelor, informaţiilor şi documentelor de care iau la cunoştinţă pe timpul medierii, chiar şi după finalizarera ei.
Dacă pe timpul desfăşurării procedurii de mediere apar situţii care ar duce la pierderea neutralităţii sau imparţialităţii ori ar afecta scopul medierii, sunt obligat să vi le aduc la cunoştinţă şi dvs. veţi decide dacă mai continuăm sau nu medierea.
În calitate de mediator vă ofer doar informaţii cu privire strict la procedura medierii, iar deciziile pe care le veţi lua vă aparţin în exclusivitate dvs., fără a vă da sfaturi ori consultaţii juridice. Mediatorul nu va putea fi citat ca martor cu privire la această mediere, nu va fi judecător, iar regulile din instanţa de judecată nu sunt valabile la mediere.
La mediere, fiecare parte îşi va exprima liber, deschis şi necenzurat poziţia vizavi de conflictul existent, însă se impune a fi respectate unele reguli de bază :
- timpul discuţiilor nu este limitat şi va fi alocat echitabil pentru fiecare parte;
- veţi vorbi pe rând şi fără să vă întrerupeţi;
- limbajul şi tonul folosit trebuie să fie adecvat, constructiv, decent;
- dacă doriţi să adăugaţi ceva în timp ce cealaltă parte vorbeşte, vă rog să vă notaţi ceea ce aveţi de spus şi le expuneţi după ce partea cealaltă termină de vorbit;
Dacă pe timpul discuţiilor vor fi încălcate grav regulile procedurii ori se va produce vreo încălcare a libertăţii, demnităţii ori vieţii privare a părţilor, voi înceta procedura de mediere numaidecât.
Pentru început vom avea o sesiune comună, în care fiecare vă veţi prezenta pe rând poziţia faţă de situaţia creată, iar dacă voi considera necesar, vom intra ulterior în sesiuni separate, programate de comun acord cu ambele părţi.
Am convingerea că neînţelegerile dintre dvs. se pot stinge într-un timp rezonabil, în funcţie de disponibilitatea dvs. existând posibilitatea programării unei alte şedinţe de mediere sau mai multor şedinţe de mediere.
Pe parcursul medierii, îmi rezerv dreptul de a lua notiţe, pe care le voi distruge la finalul medierii, în prezenţa părţilor, pentru respectarea confidenţialităţii.
Vă informez că în procedura medierii aveţi dreptul de a fi asistaţi de un avocat sau de o terţă persoană pe care oricare dintre dvs. o consideră oportună ca şi prezenţă, care sunt obligaţi să respecte confidenţialitatea medierii.
Aveţi posibilitatea de vă retrage din mediere în orice moment doriţi, fără ca mediatorul sau cealaltă parte să poată să facă opoziţie.
Ar fi minunat ca înţelegerea la care veţi ajunge dvs. totală sau parţială să fie una durabilă care să corespundă întrutotul intereselor şi scopului pentru care aţi venit la mediere.
Soluţia la care veţi ajunge este definitivă şi vă poate schimba în mod semnificativ viaţa, întrucât odată ce aţi ajuns la o înţelegere reciproc avantajoasă la finalul medierii se încheie un acord de mediere, în formă scrisă, care produce efecte juridice.
Înţelegerea la care sunt convins că veţi ajunge este supusă verificării şi autentificării notarului şi a instanţei de judecată, în condiţiile legii.
Întrucât am finalizat introducerea şi acum sunteţi familiarizaţi cu regulile, principiile şi procedura medierii, propun începerea procedurii de mediere şi dacă sunteţi de acord aş dori să înceapă dl.......”
Pentru mai multe informatii, va invita sa achizitionati Revista Medierea: http://www.editurauniversitara.ro/carte/revista-medierea--i660 , respectiv Ghidul de Mediere: http://www.editurauniversitara.ro/carte/ghid-de-mediere--i620
avatar
judiciarius

Data de inscriere : 19/03/2010
Varsta : 39
Localizare : Onesti, Bacau

Vezi profilul utilizatorului http://wwww.acjb.ro

Sus In jos

Re: Declaratie de inceput

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum